"Sa ne distram de Halloween!", activitate îndrăgită de cei mici și nu numai...

 
Ziua Internationala împotriva violentei şi bullying-ului în şcoala
 
Ziua Internaţională împotriva violenţei şi bullying-ului în şcoală, este marcată în prima joi a lunii noiembrie. La liceul nostru s-au desfășurat mai multe acțiuni pe această temă în perioada 7-11 noiembrie.
Biroul Siguranță Școlară din cadrul IJP Prahova a informat elevii cu privire la formele de bullying, modul de intervenție din partea cadrelor didactice și a elevilor, dezvoltarea abilităților non-violente de gestionare a conflictelor, răspunderea juridică a minorilor, prevenirea infracțiunilor cu violență cu prezentarea de exemple din practica judiciară.
În cadrul orelor de dirigenție au avut loc activități de prevenire a violenței și a bullying-ului școlar, elevii exprimându-și ideile pe această temă prin desene sugestive.
În cadrul proiectului Erasmus+ "Stop Bullying" al Asociației Beehive, participanți din Spania, Italia, Polonia și Slovacia au desfășurat activități cu elevii de nivel liceal.
 

CONCURS 

"SI NOI PUTEM FI MAI BUNI!" (#NEWUS)

Regulament concurs:

 1. Concursul se va desfasura in perioada 1 aprilie – 17 mai 2019.
 2. In cadrul concursului vor fi acordate 4 premii (constand in 4 excursii pe traseu la alegere, in limita a maxim 200 km dus-intors), cate unul pentru:
  1. Cel mai bun rezultat de la invatamantul primar Liceul Tehnologic “Carol I”;
  2. Cel mai bun rezultat de la Scoala Traisteni;
  3. Cel mai bun rezultat de la invatamantul gimnazial Liceul Tehnologic “Carol I” ;
  4. Cel mai bun rezultat de la invatamantul liceal si profesional Liceul Tehnologic “Carol I” ;
 3. Se va forma o comisie din persoane neutre (adica din cei care nu sunt diriginti sau invatatori) care vor urmari evolutia claselor pe totata durata desfasurarii concursului si vor nota aspectele pozitive/negative. Comisia poate fi formata din directori, cadre didactice, personalul administrativ si auxiliar, reprezentatii elevilor, etc.
 4. Fiecare clasa va avea un jurnal in care cadrele didactice vor putea nota impresii din timpul desfasurarii activitatii de la clasa respectiva;
 5. In ultima zi, 17 mai, fiecare clasa va depune un portofoliu care va contine jurnalul si alte aspecte/ dovezi de la activitatile desfasurate, o scrisoare care va fi dedicata scolii/ colegilor/ profesorilor si care va fi citita  in cadrul festivitatii dedicate Zilei Scolii pe 21 mai in cazul in care clasa respectiva va fi premiata, alte materiale pe care le considera utile pentru ridicarea prestigiului clasei.
 6. Evaluarea activitatii claselor se va face de catre o comisie si se vor puncta:
  1. Evolutia rezultatelor la invatatura si situatia absentelor (dovezi: rezultatele din  cataloage) – 20 puncte; Obs: Elevii de la clasele pregatitoare nefiind notati cu calificative, pentru evaluarea acestui criteriu se va tine cont doar de situatia absentelor.
  2. Starea de curatenie si aspectul general al clasei - observatiile notate de membrii comisiei pe toata perioada, parerea personalului administrativ (administrator, femei de serviciu) – 20 puncte; Obs: punctajul la clasele care invata in aceleasi sali cu alte clase va incepe de la 10 puncte in cazul colaborarii cu clasa partenera in mentinerea starii de ordine si curatenie a salii de clasa (clasele de profesionala, clasele a II-a A, a II-a B, a III-a A, a III-a B).
  3. Participarea la activitati de voluntariat – 20 puncte;
  4. Participarea la activitati educative – 20 puncte;
  5. Atitudinea fata de colegi, personalul scolii (didactic si nedidactic), comportamentul in scoala si in afara scolii – 20 puncte; Obs: se va tine cont inclusiv de gestionarea produselor din programul “Lapte si corn” si comportamentul din microbuzul scolar.

Pentru originalitate, creativitate si implicare se mai pot acorda 10 puncte!

 1. Elevii de la clasele primare desemnate castigatoare pot fi insotiti de unul dintre parinti.
 2. In cazul in care numarul total al elevilor si insotitorilor al primelor 2 clase care au punctajele cele mai mari, la categoria respectiva, nu este mai mare de 30, se pot premia si doua clase pentru o categorie, care vor merge impreuna in excursie.